Katselet mobiililaitteille optimoitua versiota, mutta et näytä käyttävän mobiililaitetta. Klikkaa tästä jos haluat siirtyä normaalille sivustolle.
Puruveden palvelutalo on vuonna 1999 valmistunut ja 2006 laajennettu tasokas palvelutalo Kerimäen vanhainkodin kupeessa.
 
Tervetuloa tutustumaan!IMG7354__.jpg
 
 
Puruveden palvelutalo on Kerimäen Vanhusten ja Vammaisten Tuki ry:n ylläpitämä palvelutalo, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista 28:lle ja tavallista palveluasumista 5:lle vanhukselle sekä autettua palveluasumista 10 vammaiselle. 
 Palvelutalon sijainti ja rakenne


Puruveden palvelutalo sijaitsee Kerimäen taajamassa, Savonlinnan kaupungissa. Taajaman palveluihin on matkaa  reilu kilometri. Palvelutalo on rakennettu Kerimäen vanhainkodin välittömään läheisyyteen, rakennuksia yhdistää yhdyskäytävä ja niillä on osittain yhteistä talotekniikkaa.

Puruveden palvelutalossa on yhdessä kerroksessa olevat selkeät tilat, jotka ovat avarat, valoisat ja esteettiset. Vanhusyksikössä on 25 asuntoa, joista 22 on yksiöitä (40m²) ja kolme kaksioita (50m²). Vammaisyksikössä on 10 asuntoa, kooltaan 31-36m². Reilun kokoiset asunnot on varustettu keittiöllä, invamitoitetulla kylpyhuoneella sekä omalla terassilla. Asukkaat kalustavat asuntonsa itse ja heillä on myös mahdollisuus majoittaa asunnoissaan tilapäisesti vieraitaan.

Yhteiskäytössä on lisäksi ruokailu- ja oleskelutilat, sauna, pesula, askartelu- ja kirjastohuone.

Kaikki tilat on varustettu automaattisella paloilmoitinjärjestelmällä ja sumuttavalla sprinklerijärjestelmällä. Talossa on tallentava kameravalvonta sekä sähköiset ovilukot, suojaisa sisäpiha on aidattu turvallisen ulkoilun takaamiseksi.Hoitotyö


Puruveden palvelutalon toimintaa ohjaavat arvot ovat:
     - kodinomaisuus ja yksityisyyden kunnioitus
     - itsemääräämisoikeus
     - yksilöllisyys
     - osallisuus ja normalisaatio
     - turvallisuus
     - virikkeellisyys
     - laadukas hoitotyö ja kuntouttava työote

Palvelutalon arvot ohjaavat kaikkea palvelutalon toimintaa. 
Hoitotyö on asiakaslähtöistä ja joustavaa, jokaisen omia tottumuksia ja tapoja kunnioitetaan. Työskennellessä käytetään kuntouttavaa ja voimavaralähtöistä työotetta ja työnkuvaa määrittele jokaisen asukkaan jäljellä oleva toimintakyky. Hoitotyö on nopeasti muuttuneisiin tilanteisiin reagoivaa ja sairauskeskeisyyttää välttävää. 
Asukkaat voidaan hoitaa palvelutalossa ns. loppuun saakka, saattohoito mukaan lukien. Viriketoiminta


Puruveden palvelutalossa panostetaan runsaaseen virikkeelliseen toimintaan ja arjen osallisuuteen. Palvelutalossa on oma viriketyöntekijä ja säännöllisenä viriketoiminta pyörii mm. lukupiiri, jumppa, aivojumppa, ohjattu ulkoilu, autettu asiointipalvelu, askartelu, leivonta, kuntosali, retket ja konserttimatkat. 
Lisäksi järjesteään erilaisia tilaisuuksia yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneina toimii mm. seurakunta, paikalliset järjestöt, päiväkoti, koulut, kansalaisopisto, Lions Clubit, teatteri, Kennel-liitto sekä erilaiset maksulliset ohjelmantarjoajat.
Autettua ulkoilua on päivittäin kaikkina vuodenaikoina, ulkoiluttamiseen osallistuu koko henkilökunta.

 
Keittiötoiminta ja ravintohuolto
 
Palvelutalossa on oma keittiö, joka valmistaa ja tarjoaa ravitsemuksellisesti täysipainoista, maukasta ja vaihtelevaa ruokaa. Asukkaille ruoka tarjoillaan viisi kertaa päivässä yksilöllisen elämänrytmin mukaan. Asunnoissa oleviin jääkaappeihin voidaan lisäksi varata yksilöllisen tarpeen mukaan tarvittavia välipaloja. Asukkaiden ravitsemustilaa seurataan aktiivisesti ja havaittuihin epäkohtiin puututaan.
Ruoan tuottamisessa huomioidaan asukaskunnan erityistarpeet ja valtakunnalliset ravitsemussuositukset. Henkilökohtaiset tarpeet ja toiveet huomioidaan ja ruoka valmistetaan kodinomaisesti. 
Ruoanvalmistuksesta ja leivonnasta syntyvät tuoksut luovat kodinomaisuutta palvelutalon yleisiin tiloihin.

Ruokaa valmistetaan oman palvelutalon lisäksi Kerimäen Vanhainkodille, vanhusten päivätoimintaan ja kotihoitoon.
IMG7424__.jpg

 
Kerimäen Vanhusten ja Vammaisten Tuki ry, VANHAINKODINTIE 8 , 58200 KERIMÄKI,

  näytä normaaliversio » Ylös